Back to top

Légy ott a kertben!

Hírek
2024. május 26.

Idén ismét csatlakoztunk a "Rendez-vous in the European gardens" európai eseménysorozathoz, a következő ingyenes programokkal:

A körmendi múzeum programjai 2024. június 1-jén, a kertörökségünk megóvására meghirdetett európai eseménysorozat keretében:

 

14.00 – Vadászlak (Körmend, Sport u. 4.)

Trófeakiállítás átadása a Vadászlakban

Martonics Gyula tatai fácántelep igazgató és vadász hagyatéka június 1-jétől a Vadászlak állandó kiállításait gyarapítja. Dr. Kahrné Martonics Éva és Martonics Nóra által a múzeumnak adományozott vadászati emlék- és trófeagyűjtemény ünnepélyes átadására 14 órakor várjuk az érdeklődőket.

 

15.00 – Várkert (Körmend)

Kerttörténeti séta a Várkertben

A kerttörténeti sétán az érdeklődők megismerkedhetnek a Várkert történetével, szobraival, épületeivel. A séta során felkeresünk barokk szoborcsoportokat, klasszicista obeliszket és 2. világháborús emlékművet is. A Móricz Péter által vezetett séta a kastély főépületének bejáratától indul.

 

16.00 – Várkert (Körmend)

Természetismereti séta a hangok, színek és illatok nyomán a Várkertben

Aki szeretne megismerkedni a környezetében élő növényekkel és állatokkal, annak szüksége lehet valamennyi érzékszervére. Akár egy hang, vagy egy illat is felfedheti, elárulhatja tulajdonosát. Érzékszerveink ingereit követve, tegyünk egy közös sétát a Várkertben, hogy minél több növény- és állatfajjal találkozzunk a természetismereti sétán! A kastély főépületének bejáratától induló sétát vezeti: Szinetár Csaba, zoológus, tanár

 

Május 31. – június 2. – A kastély kerítése

Magyarországi történeti kerteket bemutató poszterkiállítás

Három napon át magyarországi történeti kerteket bemutató poszterkiállítás látható a kastély kerítésén (válogatás Darabos György fotóművész kertfotóiból, Magyar Kertörökség Alapítvány).

 

A programokon a részvétel ingyenes.

Aktuális időszaki kiállítások

2024. 05. 18. - 2024. 08. 22.
2024. 04. 24. - 2024. 08. 31.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!